Detroit Axle CEO'su Trump'ın tarifelerine bir şans verdi. Şimdi gergin.

Felaket

New member
Mike Musheinsh, şirketinin Çin'den sattığı araba parçalarının yaklaşık yüzde 75'ini alıyor. Ancak bir ticaret savaşında çok fazla kaybetmekle bile, Bay Musheinesh, Başkan Trump'a şirketin en önemli ticaret ortağını artırmaya başladığında şüphe avantajını verdi.

Başkan “bunu sarsmak zorunda ve ben aslında hibe için ödeme yapıyorum” dedi Musheineesh -Nisan ayının ortalarında. “Ama sonunda,” diye ekledi, “Sanırım çok daha iyi olacak.”

Bugünlerde daha az emin. Şu anda bırakıldığına inandığı ABD Çin Ticaret Anlaşması, kavramak zor. Tarifelerin etkilerini belirlemek için, Bay Musheinesh doğrudan Meksika'daki tüketicilere satmaya ve Türkiye'de bir fabrika ile bir anlaşma tamamlamaya başladı. Ama sadece bu kadar çok şey yapılabilir.

Geçen hafta Musheinesh, Detroit'te Çin'den gelen yeni ürünleri olan bir konteynere yüzde 145'lik bir tarife ödedikten sonra, “Aslında şimdi panikliyim” dedi. Dedi ki: “Bu müzakere için ödeme yapabilmek benim sonunda sona ermek üzere.” “Yeterince uzun gitti.”

Detroit Achle genel müdürü Bay Musheinesh, ABD'de mekaniğe ve kendin yapabilen yedek fren rotorları, direksiyon odaları ve sayısız diğer otomobil parçalarını satıyor.

Tarifeler açıklandıktan kısa bir süre sonra, Bay Trump'ın Çin'i Detroit Achle'nin bir sağlayıcı ile daha iyi bir anlaşma elde etmek için kullanabileceği aynı müzakere taktiklerinden bazılarını kullandığını söyledi. Bay Musheinesh, stratejiyi birkaç hafta önce diğer tarafın dikkatini çekmenin ve bir uzlaşmayı zorlamanın bir yolu olan “çok fazla pompa sahte” olarak nitelendirdi.

Ancak herhangi bir uzlaşma olmadı ve Bay Musheinesh, Amerikan limanlarına daha az kargo gemisi ve olası bakım eksikliği ile işinin ve ülkenin sonuçları konusunda endişeli. “Bu bir ticaret savaşı mı?” diye sordu. “Şimdi bir ambargo mu? Başka bir şeye dönüşüyor mu?”

ABD'deki şirketleri Çin, Ürdün ve Meksika'da yaklaşık 400 çalışanı ve yüzlerce kişiye sahip olan Musheinesh, “Şu anda bir krizdeyiz.” Dedi. “Bu büyük bir kriz olacak ve bir şeyler yapılmalı” ve “darboğazları zamanında yerine getiremeyeceğiz.”

“Yaptık”

Detroit Axle, 1990 yılında bir arabanın ekipmanını bisikletlerine birleştiren ve onları Detroit'teki mekaniğe satan değiştirme -CV eklemlerini bir araya getiren küçük bir işletme olarak başladı.

Suriye'den Filistinli bir mülteci olan Ed Musheinesh'in babası, ABD'ye gelmesinden birkaç yıl sonra şirketi kurdu. Michigan'a geldiğinde 7 yaşında olan Mike, devlet okullarına kayıt yaptığını, İngilizce öğrendiğini ve yaklaşık altı yıl sonra Amerikan vatandaşı olduğunu söyledi. Sonunda Ford'un karargahının olduğu ve sakinlerin çoğunluğunun Arap mirasına sahip olduğu Detroit'in bir banliyösü olan Dearborn'a yerleşti.

“Ben neredeydim – Esad rejimi altında gören mültecilerin oğlu – geleceğim veya kaderim nasıl olurdu?” Dedi Bay Musheinesh. “Bunu dünyanın en büyük ülkesine dönüştürdük.”

İlk günlerinde, o zamanlar Dearborn Axle olarak bilinen aile işinin sadece birkaç çalışanı vardı. Zamanla şirket büyüdü ve envanterine daha fazla müşteri ve daha fazla parça ekledi. Bay Musheinesh liseden ayrıldıktan sonra, Detroit aks eBay ve Amazon'a döndüğünde ve doğrudan tüketicilere satmak ve Amazon'a döndüğünde -2000'lerin ortalarına kadar küçük, yerel yönlendirilmiş bir şirket olarak kalan şirkete katıldı.

Kısacası, Michigan'da satıldığı şeylerin çoğunu inşa etmek yerine, şirket gelişmiş ekipman ve özel üretim hatları ile Çin fabrikalarının daha büyük siparişlerini yaptı. İş hızlı bir şekilde büyüdü ve Detroit Axle, 1997 Chevy Blazer için binlerce bireysel parça fren kaliperleri, 2009 Ford Taurus için bisiklet kampı, 2013'ten Toyota Camry için CV eksenleri, otomatik gövde mağazaları ve araba sahiplerini kendi başına para biriktirmek için kurtarmak için.

Bay Trump'ın ilk görev süresi başladığında, Detroit Achle, Ferndale banliyösünde sekiz mil Detroit'te yüksek güçlü bir depo açmıştı. Orada, birçok işçi parçaları izledi ve onları Milwaukee veya San Diego veya Dawsonville, GA'daki müşteriler için bir araya getirdi.

Bu noktada Detroit Achle, ürünlerinin hiçbirini Amerika Birleşik Devletleri'nde bir araya getirmedi.

“A -a -by -terfortions”

Detroit'in başka bir banliyösü olan Michigan, Warren, Michigan'da yeni edinilen bir fabrika, işaretsiz bir binadaki bir demiryolu hattının arkasına gizleniyor. Son birkaç ay içinde, yaklaşık 150 Detroit Axis çalışanı, hurda alanlarından malzemelerden eski otomobil parçalarının soyulması, temizlenmesi ve montajında yer almaktadır. Musheinesh, yeni bir taahhütte, saatte 20 ila 25 ABD doları kazanmayı bekleyebileceğimi söyledi.

Geçen yıla kadar bu çalışma esas olarak Meksika'da gerçekleştirildi. Ve ondan önce, tüm bu parçalar Çin'de yeniden yapılmıştı. Bay Musheinesh'i kızdıran bir karar olan Bay Trump, Detroit Axle'ın Kuzey Amerika'ya dönmesine neden oldu.

Geçen ay Musheinesh, işçilerin yenilenmiş Ford Focus frenlerine yeni bileşenler eklediği fabrikadan geçtiğinde, “Gerçekten, tüm bu çalışanların tümü, tarifelerin bir ürünüdür.” Dedi. “Çünkü Çin'den satın almak daha kolay olurdu.”

Bay Trump, ABD'nin Çin ile ticaret açığı hakkındaki endişe hakkında uzun süredir yorum yaptı ve Amerika'nın küresel üretimdeki azalan kısmı sona erdirmek için güçlü tarifelerin önemli bir öneme sahip olduğunu savundu. Şirketlerden Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla mal üretmelerini istedi. Maliye Bakanı Scott Bessent Salı günü yaptığı açıklamada, iki ülkeden yetkililerin bu hafta daha sonra ticaret sorunları hakkında konuşmaları beklense de, Çin ile müzakerelerin tarifelere başlamayacağını söyledi.

Bay Musheinesh, geçen yılki seçimlere kadar Kamala Harris'i desteklemek için harekete geçtiğini, ancak nihayetinde bir başkan adayına oy vermemeye karar verdiğini söyledi. Siyasi inançlarını her iki tarafın değerlerinin bir karışımı olarak tanımladı ve genellikle oy kullanmadığını söyledi.

Şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla ürün üretmesini istediğini söyledi. Ancak, Çin'in fren rotor üretiminden Chicago'ya taşınmaya karar verdiğiniz kadar kolay değil. Birçok durumda, Amerika Birleşik Devletleri'nde yurtdışında satın aldığı şeyleri oluşturan bir altyapı veya uzmanlık olmadığını fark etti.

Musheinesh, “Onları buraya getirme ve onları inşa etme fikrine ve felsefesine katılıyorum.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Başkanın yüzde 100 gerisindeyim ve bir dolgu yapılması gerektiğini biliyorum.”

Ama bir çözüm olması gerektiğini söyledi. “Umarım daha sonra gelir, bunun için dua ediyorum.”

Tarifeler uzun vadede kalırsa, bir dizi çekici olmayan karar verir: kar marjına bir darbe kabul ediyor musunuz? Müşteriler için fiyatları artırmak mı? Gönderenlerle daha iyi bir anlaşma müzakere etmeye mi çalışıyorsunuz? Hepsi yukarıda?

Bazı Çinli şirketlerin, tarifelerden kaçınmak için Asya ve Mısır'ın diğer bölgelerinde yeni fabrikalar inşa ettiğini söyledi.

Fakat Bay Musheinsh kendini kendi potansiyel çözümüyle tanıştırıyor. Trump yönetiminin bu ülkede yeni fabrikalar inşa etmek için Çinli şirketlerle çalışmasını önerdi.

Bay Musheinsh, hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Çin'in kazanmayı mümkün kılacağına inanıyor, ancak bu jeopolitik anda ciddi bir satış olabilir. Sonuçta, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı Çin yatırımları ulusal güvenlik tehditleri olarak kabul edildi.

Bununla birlikte, Musheinsh, Çinli şirketlerin parçaları inşa etmek ve Asya'dan amirleri işleri izlemek için getirmek için beceri ve ekipmana sahip olduklarını söyledi. Amerikalıları binayı yapmak için işe alırsanız, bu üretim için sağlam işler ve Amerika'da üretilen daha fazla parça anlamına gelir. Ve onun gibi iş adamları için tarifeler artık bir sorun olmayacaktı.

“Bu Çin fabrikalarının amacı neden Amerika Birleşik Devletleri olamazdı?” diye sordu. “Engel nedir? Kırmızı halıyı nasıl açabiliriz?”

Sheelagh McNeill Araştırma katkıda bulundu.