DeSantis, Muhaliflerinin ‘Eşcinsel Deme’ Dediği Florida Yasa Tasarısını İmzaladı

Adanali

Active member
DeSantis, Muhaliflerinin ‘Eşcinsel Deme’ Dediği Florida Yasa Tasarısını İmzaladı
MIAMI — Florida Valisi Ron DeSantis, Pazartesi günü, bazı ilkokul sınıflarında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği hakkında sınıfta eğitim verilmesini ve tartışmayı yasaklayan yasayı imzaladı. Eşcinsel.”

Fla, Spring Hill’deki bir charter okulundaki bir sınıftan Cumhuriyetçi Bay DeSantis, “Ailelerin çocuklarını okula telkini değil, eğitim almaları için göndermelerini sağlayacağız” dedi. , Tampa’nın kuzeyinde.

“Eğitimde Ebeveyn Hakları” başlıklı yasa, öğretmenler ve genç öğrenciler arasında caydırıcı bir etkisi olacağından korkan LGBTQ örgütlerinden ulusal eleştiriler aldı.

Eyaletin en büyük işverenlerinden ve kurumsal siyasi bağışçılarından biri olan Disney’deki işçiler, yasanın yasama meclisinden geçmesinin ardından, şirketin genel müdürü, yasaya karşı daha güçlü bir tavır almadıkları için çalışanlardan özür diledikten sonra bile protesto gösterileri düzenlediler. Pazartesi günü Disney, yeni yasayı kınayan ve milletvekillerini yasayı yürürlükten kaldırmaya veya mahkemeleri yasayı iptal etmeye çağıran bir bildiri yayınladı.

Pazar gecesi, Oscar’ın ev sahibi Amy Schumer, Regina Hall ve Wanda Sykes Florida yasalarına bir selam olarak “gay, gey, gey” sloganları attı. Başkan Biden teklifi “nefret dolu” olarak nitelendirdi.

Orlando Demokrat ve eyaletin ilk açık eşcinsel Latin milletvekili olan Eyalet Temsilcisi Carlos Guillermo Smith, “DeSantis, kendi siyasi çıkarı için bütün bir insan topluluğunu devlet okullarımızdan sansürlemeye ve dışlamaya çalışıyor” dedi. Bir deyim. “Bu yasa var olan hiçbir sorunu çözmüyor.”

Kargaşa, Florida’yı 15 haftalık kürtaj da dahil olmak üzere ulusun kültür savaşlarının ön saflarına koymak için yıllık oturumlarının çoğunu yasaları geçirmek için harcayan Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Yasama Meclisi’ndeki valiyi veya milletvekillerini harekete geçirmek için çok az şey yaptı. Yasak, devletin uygun fiyatlı konut eksikliği ve titrek sigorta piyasası gibi acil sorunlardan kaçınırken.

Her ne olursa olsun, ilerici aktivistlerin muhalefeti, şirket yönetim kurulları ve birinci sınıf yıldızların muhalefeti, Kasım ayında yeniden seçimle karşı karşıya olan ve açıkça başkanlık hırsları taşıyan Bay DeSantis’i siyasi tabanı için daha çok savaşçı bir figür haline getirdi.

“Eğer anne baba hakları konusunda bize karşı çıkan tiplerse, bunu bir namus rozeti gibi takıyorum” dedi. “Kurumsal medya kuruluşlarının ne dediği umurumda değil, Hollywood’un ne dediği umurumda değil, büyük şirketlerin ne dediği umurumda değil. İşte duruyorum. Ben geri adım atmıyorum.”

Önünde kampanya tarzı bir tabela ile “ÇOCUKLARI ANNE VE EBEVEYNLERİ KORUYUN” yazan bir kürsü arkasında konuştu ve söylediklerinin örnek olduğunu gösteren posterleri havaya kaldırdı. Transgender bir çocuk hakkında resimli bir kitaptan görünen bir sayfa da dahil olmak üzere bazı Florida okullarında bulunan öğretim materyalleri.

Bay DeSantis, yasanın okul müfredatıyla sınırlı, popüler, sağduyulu bir önlem olduğunu savundu. Yasadaki dilin bir kısmı belirsiz ve yoruma açık olmasına rağmen, hükümlerini kasten yanlış yorumladığını söylediği için eleştirmenleri azarladı.

“Bunu yapıyorlar çünkü aslında birinci sınıfta cinsiyet ideolojisini uyandırmayı destekliyorlar” dedi vali.

Yasanın LGBTQ sorunlarıyla herhangi bir bağlantısı olmaksızın diğer sınıflardaki çocuklar üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabilir. Ebeveynlerin danışmanlık ve akıl sağlığı hizmetlerinden vazgeçmelerine ve algılanan ihlaller için okul bölgelerine dava açmasına izin verecek. Bölgeler bu davaların masraflarını karşılamak zorunda kalacak.
Alıntıdır