Delhi'deki BJP'nin zaferinden sonra Haberler Birliği Bakanı

Adanali

Active member
Yeni Delhi:

Bir sonraki Pencap seçimlerinde, BJP'nin etkileyici geri dönüşüne karşı 26 yıllık bir kuraklıktan sonra ulusal başkentte BJP'nin nefes kesen geri dönüşünden sonra Haberler'den sonra Aam Aadmi partisinin kaderindeki Pencap seçimlerinde bugün Delhi'de olanlardan sonra.

Delhi'nin eski Başbakanı Arvind Kejriwal'ın Aam Aadmi Partisi (AAP) 2022'de Pencap seçimlerini kazandı.

BJP'den Parvesh Verma'dan BJP'ye karşı Neu -Delhi'de yarışan Bay Kejriwal.

BJP, 70 üyeli Delhi Meclisi'nde 48 sandalye kazandı. AAP, 22 yaşında, geçmişte süpürmesinden keskin bir düşüş yaptı, ancak yine de önemli bir muhalefet. Kongre üçüncü kez bir yer kazanmadı.

“Aam Aadmi Partisi, oyların yüzde 43'ünü aldınız değil [in Delhi]. Onlar yok edilmediler. Ancak bu, yukarıdan bir kontrol ucubesine dayanan bir modeldi. Delhi'deki Aam Aadmi partisinin geleceği ne olacak? Pencap'taki Aam Aadmi partisinin etkileri ne yapacak? Delhi'deki seçimlerin etkisi? Jüri bu durumda yolda. Onların yok edildiklerini söylemiyorum, “dedi Puri bugün Haberler'ye.

Seçim kampanyası sırasında BJP, AAP hükümeti altında gerçekleştirilen programlara devam edeceklerine söz verdi. Ancak Bay Puri, partinin yeni programlar başlatmayacağını söyledi.

Petrol ve doğal gaz sendika bakanları Haberler'ye nüanslara şunları söyledi: “Hayır, hediyeler nehrin Delhi değil [Yamuna] İzin verilen sınırdan 500 kat veya 3.000 kat daha fazladır, Delhiitlerin zehirli hava nefes aldığı gerçeğidir. “

“Temel bir fark var [with the AAP programmes]. Merkezi bir hükümet olarak bir Yojana'ya söz verdiğimizi söylersek, Yojana'yı teslim edeceğiz. Ama ifadeyi yapmak zorundaydık [Mr Kejriwal] Üçüncü bir görev seçimi çarpıtılmış olsaydı, “dedi Puri.

“Dedik Aapko Jo Dünya standartlarında Mohalla Klinik Milta Hai, Milta Rahega. Ancak Hum Cothruption Bandh Kar Denge (Birinci sınıf Mohalla kliniklerinizde hizmet almaya devam edeceksiniz, ancak yolsuzluğu kaldıracağız.) Küçük baskıyı okuyun “diye ekledi.

Bay Kejriwal'ı yenen Bay Verma, partinin liderliğinin bir sonraki başbakanın kim olacağına karar vereceğini söyledi. “Bu sadece benim zaferim değil, bu, yalanlar hakkındaki gerçeği seçen Delhi'deki insanların zaferi, hile ile ilgili yönetişim ve aldatma üzerindeki gelişme. Bana güvenen her seçmene teşekkür ediyorum.” Dedi.

Başbakan Narendra Modi'nin güçlü liderliği altında, içişleri bakanı Amit Shah ve BJP Başkanı JP Nadda'yı ekledi.