Delhi'de bodrumda 3 kişinin boğulmasının ardından SUV sürücüsü tutuklandı

Adanali

Active member
Delhi'nin Rajinder Nagar kentindeki bodrum trajedisinde üç IAS adayı öldü

Yeni Delhi:

Delhi'nin Rajinder Nagar kentindeki bodrum trajedisiyle bağlantılı olarak tutuklanan yedi kişi arasında, önündeki yol sular altında kaldığında eğitim merkezinin önünden geçen bir SUV sürücüsü de var. Viral bir Habernun gösterdiği gibi, Force Gurkha SUV, Rau'nun IAS Çalışma Dairesi'nin yanından geçti ve hareketi, eğitim merkezinin kapısına doğru bir su dalgası gönderdi. Videoda “Kapı çöktü” diye bağıran sesler duyuluyor.

Cumartesi akşamı şiddetli yağmurlar eğitim merkezinin kütüphanesinde su baskınına yol açtığında üç IAS adayı hayatını kaybetti. Kütüphane binanın bodrum katındaydı ve yaklaşık 20 öğrenci mahsur kaldı. 17'si zamanında kurtarılırken, üçü boğuldu.

Polis kasıtlı cinayet (cinayet değil) ve ihmalkar cinayet nedeniyle dava açtı. Bina ve eğitim merkezi sahiplerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Tutuklananlar arasında Haberda görülen SUV sürücüsü de yer alıyor.

Kıdemli polis memuru M Harshvardhan, internette dolaşan Haberya dayanarak SUV sürücüsünün tutuklandığını söyledi. SUV'un yüksek hızda gittiğini ve daha sonra binanın kapısının hasarlı bulunduğunu söyledi.

“Eski Rajinder Nagar davasında tutuklanan sürücünün ihmalkar olduğu ortaya çıktı. Arabayı çok hızlı sürdü. Bu durum eğitim merkezinin kapısının çökmesine neden oldu. DCP, bir sokak satıcısının onu durdurmaya çalıştığını söyledi.

Polis, SUV'nin yüksek hızlı geçişinin suyun eğitim merkezine doğru akmasına neden olduğunu söyledi.

“Videonun başında eğitim enstitüsünün kapısı sağlamdı ancak araba geçtikten sonra çöktü ve yere düştü. Üst düzey yetkili, sanık sürücünün eğitim enstitüsü sahibiyle veya bina sahibiyle hiçbir bağlantısının bulunmadığını söyledi.

Ancak sosyal medyada pek çok kişi SUV sürücüsünün tutuklanmasını sorguladı ve enstitünün kapısının korkuluklu olduğunu ve zaten suyu durdurmayacağını belirtti.

Shreya Yadav, Tanya Soni ve Nevin Dalwin, kitlesel protestolara yol açan bodrum trajedisinde hayatını kaybetti. Öğrenciler ve muhalefet, Delhi'de iktidarda olan ve aynı zamanda şehir yönetimini kontrol eden Aam Aadmi Partisi'ni hedef aldı.

Ateş altında, Delhi belediyesi Rajinder Nagar'daki inşaat standartlarını ihlal eden eğitim merkezlerine yönelik bir baskı başlattı. Kanalizasyonları tıkayan ve sele neden olan yapıları kaldırmak için on üç eğitim merkezi kapatıldı ve buldozerlerle yıkıldı.