Çiftçi Nick Tandy şimdi de sürücü.

Felaket

New member
Bir çiftçi için Nick Tandy, Motorsport'ta kendisi için çok kötüleşmedi.

Ocak ayında Tandy, Daytona'daki zaferiyle 24 saatlik yarışın büyük slamını kazanan ilk sürücü olmayı zorladı. Son yıllarda Porsche ile Le Mans, Spa ve Nürburgring'e ekledi.

Şubat ayında yaptığı röportajda Tandy, “Son üç yılda umutsuzca kazanmaya çalıştım” dedi ve Porsche Penske Motorsport ile Daytona'daki zaferine atıfta bulundu. “Bu yıl gerçekleşti.

“Dürüst olmak gerekirse, insanlar bunun hakkında konuşana veya sorular sorana kadar performansın büyüklüğünü gerçekten düşünmüyorlar. Bu benim için büyük bir şey çünkü bu benim dünyam ve yaptığım şey, ama bu büyük dünyada sadece bir kişiyim. “

Tandy, önümüzdeki haftalarda sadece hizmetlerinin kapsamını tanıdığını söyledi.

İngiltere'deki bir ilçeye “Yaptığım şeyi eve getirdi, kimsenin yapmadığı bir şey, Bedfordshire'ın kuzeyindeki küçük bir çiftçi, bir gün koşmaya karar verdi” dedi.

40 yaşındaki Tandy, babası Joe'yu tarıma dönüştürdü. Tandy bir yarış pistinde değilse, babasını 250 hektarlık bir çiftliğe liderlik etmek için destekliyor ve Porsche 963'ünün saat başına 205 mil hızını bir kombine bir biçerdöver hızına göre değiştirdi.

“Hikayeye bakarsanız, Motorsport'a gelen birçok çiftçi ailesi vardı, Jim Clark muhtemelen en ünlülerden biri” dedi. Clark, 1960'larda iki Formula -1 Sürücü Şampiyonası kazandı.

“Bulduğum iyi şey koştuğumda, çantalarımı paketliyorum, evimi terk ediyorum ve yarış modundayım ve sonra tarımla kapanıyorum. Bana baskı yapmak ve gücümü en üst düzeyde baskı, sıkı çalışma ve profesyonel sporla ilişkili enerji için düzenlemek için zaman veriyor. “

2013 yılında Petit Le Mans'ı kazandıktan sonra, Gürcistan'daki Atlanta Caddesi'nde Tandy, 2015 yılında Le Mans'ın 24 saatinde zafer kazandı.

2014'teki ilk gezisinde Daytona'da bir sınıf zaferi kazanmasına rağmen, seti tamamlamak için uzun bir bekleyişti.

Tandy, 24 saatlik Le Mans'ı “şu anda tüm hedeflerimi ve hayallerimi kazanmayı söyledi, ama sonra şöyle düşünüyorsunuz:” Ah, sırada ne var? “

Spa'da kazandıktan sonra şöyle dedi: “Bir gazeteci bana şunları söyledi: 'Kimse tarihte 24 saatlik dört yarış kazanmadı. Diye düşündüm: 'Bir hedef var, bir hedef var.' “

Tandy, 2009'dan 2012'ye kadar Porsches'de yarıştı ve ertesi yıl bir iş şoförü oldu. 2021 ve 2022'de Corvette ile iki yıl sonra, IMSA Weathertech SportsCar Şampiyonası'ndaki tam zamanlı bir program tekrar başladığında Porsche'ye döndü.

Üçüncü denemede Tandy, ekibinin yanında zafer kazandı -Brezilya'dan Felipe Nasr ve Daytona'daki Belçika'dan Laurens Vanthoor. Tandy ve NASR, bu yılki Uluslararası Motor Sporları Derneği takviminin geri kalanında takım arkadaşı olacak ve 1 on iki saat boyunca cep telefonundan başlayacak.

2015 ve 2016'da temiz olan Formula 1 sürücüsü olan NASR, üç kez IMSA şampiyonu ve Sebring'de iki kez kazanan.

NASR, Şubat ayında yaptığı röportajda, “Nick, motor yarışlarının büyük bir slamına sahip çünkü en iyi bilinen en iyi 24 saat yarışları kazandı.” Dedi.

“Daytona'da kazandıktan sonra Nick dedim:” Hey, şimdi Le Mans'ı kazanmam için bana yardım etmelisin çünkü her şeye sahipsin. Senden bir iyilik istemem sırası bende. “NASR beş denemede Le Mans'ta kazandı.

NASR, Tandy'nin bir sürücü olarak karakterinin bir ölçüsü olduğunu söyledi, Daytona'da dört saat ile tartıştıkları son ipucu devralacak. Tandy'nin tehlikede olmasına rağmen, NASR direksiyona binmişti.

“Ona yarışı kapatmak isteyip istemediğini sordum,” dedi Nasr. “Kaldı ve düşündüğünü görebiliyordum, ama birkaç saniye sonra bana doğrudan gözlerime baktı ve dedi ki:” Felipe, bu arabaya atlayacaksın ve sonuna kadar cehennemden çıkacaksın. Yarışı bitireceksin. Bu gerçekten güzeldi.

“Nick'e ve kariyerindeki başarılara büyük saygı duyuyorum. Hiç şüphe yok ki işi yapabileceğine şüphe yok ki, “Felipe, oraya gidip bu yarışı bizim için kazanacaksın”, bu gerçekten harikaydı. Yarışta gördüğüm en havalı anlardan biriydi. “

2018, 2021 ve geçen yılki NASR'nin IMSA Şampiyonası zaferleri çeşitli takım arkadaşlarıyla birlikteydi. 2024'te Porsche Penske Motorsport'taki Amerika Birleşik Devletleri'nden Dane Cameron ile başarılı bir şekilde çalışmasına rağmen, bu sezon Tandy'ye geçmekle ilgili bir sorun görmedi.

NASR, “Porsche Penske Motorsport ile uğraşmanın iyi yanı, IMSA veya WEC, dizi arasında oynayabilen harika bir sürücü portföyüne sahip olmasıdır.” Dedi. “Bu takımda sahip olduğum bir şey.

“Dane ve ekip farklı yollara gitti, bu yüzden beni ve Nick'i arabaya, programdaki yaşlı insanlara getirme fikrini buldular, serinin bu deneyim ve bilgi karışımı ile söylüyoruz.”

Tandy, dokuz denemede IMSA sürücü şampiyonasını asla kazanmadı. Fransa'dan Mathieu Jaminet ile işbirliği içinde geçen yıl NASR ve Cameron ile ikinci oldu.

NASR, “Komik, ama muhtemelen geçen yıl Pistte diğer sürücülerden daha fazla savaşım vardı.” Dedi. “Şimdi birlikte koşuyoruz ve tüm başarılarımıza rağmen ikimiz de daha fazlası var.”

Genel Müdür Porsche Penske Motorsport genel müdürü Jonathan Diuguid, Şubat ayında yapılan bir röportajda Tandy ve NASR'nin hemen tıkladıklarını ve hemen başarılı olduklarını söyledi. Umarım sezonun geri kalanı için doğru kararı verdiğimizi gösterir. “

Diuguid, Tandy'nin 24 saatlik dört yarıştaki başarısının, dayanıklılık yarışında başarılı olmak için ne gerektiğini kapsamlı bir anlayıştan kaynaklandığını söyledi.

“Bu sadece tur süresini kullanmak, trafiği yönetmek, arabaya bakmak veya koşullarla uğraşmakla ilgili değil. Bunların hepsi bu. Böylece bu dört yarışta başarılı olması için büyük bir performans ve bildiğim bir şey elbette bir mesele değil. “

Sebring, Tandy için işaret eden bir sonraki kutu. GTLM sınıfını 2018, 2019 ve 2020'de attı, ancak genel zafer onu kaçırdı. Porsche Penske Motorsport ile 2023'te ve geçen yıl üçüncü oldu.

Tandy, “Sebring'i GT sınıfında üç kez kazanabilecek kadar şanslıydım.” Dedi. “Genel olarak, Sebring, Sebring, Daytona ve Le Mans olmak üzere So -Called Three -Time etkinlik tacını tamamlayacaktı.

“Aynı zamanda büyük dört 24-T etkinliği ve 10 saat süren Petit Le Mans da dahil olmak üzere çok saatlik uzun mesafeli yarışların büyük altısını da tamamlayacaktı. Bu yıl son iki yıldan daha güvenli oldum ve son iki yılda neredeyse kazandık. “