California Oynatma Listesinde Bir Güncelleme

Adanali

Active member
California Oynatma Listesinde Bir Güncelleme
Los Angeles’taki Amoeba Music’te alışveriş yapan müşteriler. Kredi… Damian Dovarganes/Associated Press

Bugün, Golden State’in özünü tek bir çalma listesinde yakalamaya çalışan projemiz California Soundtrack’teki güncellemelerle yeniden karşınızdayım.

Tavsiyeleriniz üzerine onlarca şarkı ekledim. Bu turda en çok talep edilenlerden bazıları, Animals’ın “Monterey”i (1968), Frank Zappa’nın “Valley Girl” (1982) ve John Mayer’in “Queen of California” (2012) idi.

California şarkılarının tam listesini buradan inceleyebilir (en son eklenenler kalın yazılmıştır) veya buradan dinleyebilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi, California Film Müziği, düzenlemeye ve oluşturmaya devam edeceğimiz devam eden bir çalışmadır. Golden State şarkı tavsiyenizi ve neden dahil olmayı hak ettiğini düşündüğünüzle ilgili birkaç satırı [email protected] adresine e-posta ile gönderin.

Ve şimdi en son seçimlerinizden bazıları için:

Çığların yanında “Running Red Lights” (2020)

“Rivers Cuomo’nun ‘California life is good with me’ şarkısını söylediği pandemi boyunca tekrar etti ve bana Golden State’de yaşadığım için ne kadar minnettar hissettiğimi hatırlattı.” — Peter Koshland, Berkeley

Jerry Garcia Band’den “Mission in the Rain” (1976)

” California güneşli ve kaç olabilir, ama aynı zamanda karanlık ve yağmurlu, Jerry Garcia ve söz yazarı Robert Hunter’ın San Francisco’nun Mission semtinde yağmurda melankolik bir yürüyüşü anlatan bu güzel şarkıda mükemmel bir şekilde yakaladığı bir hava. Ve 2008’de Amerika’ya ve Doğu Körfezi’ne taşınırken San Francisco melankolinin gerçekliğini öğrendim. Ve evet, ‘San Francisco yağmurunda biraz tatmin var.’” — Ulf Olsson, Emeryville

“Whittier Bulvarı.” Thee Midniters (1965)

“Bu ‘seyir şarkısı’ geceleri liseli gençlerin arabalarından – genellikle ’56 veya ’57 Chevy – birçok anayolda duyulabilirdi. Kaliforniya şehirleri – sadece Whittier değil.” — Jim Davis, Northridge

Diesel tarafından “Sausalito Summernight” (1980)

“1980’de küçük bir radyo istasyonunda çalışıyordum. İngiltere’nin batısı. Mühendis arkadaşlarımdan ikisi ABD’de bir tatile çıkmış, bir karavan kiralamış ve California’da seyahat etmişti. 80’ler olduğu için yolculuklarını belgelemenin tek yolu 35 milimetrelik slaytlardı. Geri döndüklerinde oluşturdukları (görünüşte) saatlerce süren slayt gösterisi, sunumun bir kısmı için Diesel pistini kullandı. Şarkı Birleşik Krallık’ta hiç yayınlanmadı ve hiçbirimiz şehrin yerini haritada gösteremezdik.

Yirmi yıl sonra, kariyerimde yeni bir sayfa açtım ve kendimi şu anda emekli olduğum Sausalito’da yaşarken buldum.” — Doug Ford, Sausalito

“Beverly Hills” , Weezer (2005)

“Çok akılda kalıcı ve gerçekten Weezer’ın ikonik rock’çılar ve hepimizin özdeşleştirebileceği bir grup inekler arasındaki çizgiyi aşma becerisinin bir kanıtı.” — Michael Messina, Sacramento

“Boys of Summer”, Don Henley (1984)

“1985’te Palo Alto’da yaşıyordum. ilk ‘gerçek işim’, ama arkadaşlarım ev alamadığımız için taşınıyorlardı (işlerin değişmemesi ne tuhaf…). Tenn, Knoxville’de bir işe girdim ve (Kaliforniya’dan satın aldığım) yeni üstü açık arabamda sürerken bu şarkıyı dinlerdim ve gerçekten melankolik olurdum – ‘Yolda kimse yok, sahilde kimse yok’.

Çok kötü bir hamle yaptığımı fark ettim; Buraya geri dönmem bir yıl, beş ay ve dokuz gün sürdü.” — Scott Boutwell, Geyserville

Daha fazlası için:

• Bizi pandemiden kurtaran şarkılar.

• 2022 Grammy Ödülleri’nin en iyi ve en kötü anları.

• Rönesans müziğini sevdirecek beş dakika.
Oregon Eyalet Hazinesinin yeni genel merkezi depremlere, sel baskınlarına, orman yangınlarına ve bir dizi başka felakete dayanacak şekilde tasarlandı. Kredi… The New York Times için Mason Trinca

Bir hikaye okursanız, bunu yapın

Dev bir deprem. Büyük bir sel. Orman yangınları ardından boğucu dumanlar. Günlerce gücü kesen bir buz fırtınası. Hepsine dayanabilecek bir yapı inşa edebilir misiniz?

Kredi… Kaynaklar: Yerel yönetimler; Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi; Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Sağlık Komisyonu; Dünya Sağlık Örgütü Not: Veri 5 Nisan itibariyledir. Grafik yedi günlük ortalamayı göstermektedir.

Haberlerin geri kalanı

• Pandeminin bir sonraki aşaması mı? Covid’i endemik olarak yeniden biçimlendirme telaşı, asıl noktayı kaçırıyor olabilir.

• İklim değişikliğinin etkileri: Yeni bir Gallup anketine göre, her üç Amerikalıdan biri son iki yılda aşırı bir hava olayından kişisel olarak etkilendiğini söylüyor .

• Kaliforniya genelinde rekor yüksek sıcaklık: Perşembe günü Kaliforniya’nın büyük bir bölümünde yaza benzer bir sıcak hava dalgası yayıldı ve sıcaklıklar bazı yerlerde 80 dereceye ulaştı. Associated Press’in haberine göre, sıcak hava dalgasının Cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor. Associated Press’in bildirdiğine göre,

• Artık yengeç avı yok: California’nın ticari Dungeness yengeç balıkçılığı bu ay kapanacak çünkü kambur balinalar olta takımına takılıyor. The Guardian,

• Polis finansmanı: California’nın büyük şehirleri polis departmanlarına milyonlarca dolarlık Covid yardım yardımı tahsis etti.
GÜNEY KALİFORNİYA

• Joshua Tree patlaması: Airbnbs patlaması, dünyadaki yaşamın doğasının olup olmadığı konusundaki tartışmaları körüklüyor. Kaliforniya’nın güneydoğu çölleri sonsuza dek değişiyor.

• Üniversite rüşvet davası: Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde eski bir su topu antrenörü olan Jovan Vavic’in rüşvet ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan davası Perşembe günü tamamlandı, Associated Press haber yapıyor.
MERKEZİ KALİFORNİYA

• Depo kirliliği: Fresno İlçesi sakinleri, önerilen bir dağıtım merkezinin zaten tehlikeli olana katkıda bulunacağından endişe ediyor. Fresno Bee’nin bildirdiğine göre bölgedeki kirlilik.

• Condor ölümleri : Big Sur’da bir orman yangını başlatan ve 12 nesli tükenmekte olan California akbabasını öldüren ve bir itfaiyeciyi ciddi şekilde yaralayan bir adam Perşembe günü kundakçılıktan suçlu bulundu, The Associated Basın bildirdi.
KUZEY KALİFORNİYA

• Chinook somonunu kurtarmak: Yumurtlama alanlarına geri dönemeyen Chinook somonu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. The Los Angeles Times, yetkililerin onları kurtarmak için tartışmalı bir plan sunduklarını bildirdi.
Kredi… New York Times için Andrew Scrivani

Ne yiyoruz

Bezelyeli ve baklalı Cacio e pepe.

Kredi… Carolyn Lagattuta/UC Santa Cruz

Nereye gidiyoruz

Bugünün seyahat tüyosu, UC Santa Cruz kampüsünü ziyaret etmeyi öneren James Clifford’dan geliyor:

Kaliforniya’da ziyaret etmek için en sevdiğiniz yerlerden bahsedin. Önerilerinizi [email protected] adresine e-posta ile gönderin. Bültenimizin gelecek sayılarında daha fazlasını paylaşacağız.

Önerdiklerimiz

Los Angeles’taki Hammer Museum’da görüntü sanatçısı Ulysses Jenkins’in ilk büyük müze retrospektifi.

Bize

Kaliforniya’da baharın en güzel yanı nedir? Bize [email protected] adresinden e-posta gönderin; gönderiminiz gelecekteki bir bültene dahil edilebilir.

Ve gitmeden önce bazı iyi haberler

New York Times, gençleri İngilizce’deki boşlukları doldurmak için kelimeler önermeye davet etti.

Girişleri, öğrencilerin koronavirüs pandemisinde gezinme şeklini, çevrimiçi yaşamın karmaşıklığını ve kendi kuşağının karşılaştığı çeşitli zorlukların neden olduğu varoluşsal duyguları ele geçirdi. İşte favorilerimizden bazıları:

tacine (sıfat) Paul Norberg, Cupertino

noscipate (fiil) Olivia Liu, San Jose

fsh (isim) Neel Chellapilla, Cupertino

Okuduğunuz için teşekkürler. Pazartesi döneceğim. Hafta sonunun tadını çıkar. — Soumya

PS İşte bugünün Küçük Bulmaca ve bir ipucu: Gece görüşü mü? (beş harf).

Miles McKinley ve Mariel Wamsley California Today’e katkıda bulundu. Ekibe
[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.

Alıntıdır