Bhopal seçmenleri seçmen katılımını artırmak için yapılan çekilişte elmas yüzük kazandı

Adanali

Active member
Bhopal'deki yetkililer daha fazla seçmen çekmek ve seçmen katılımını artırmak için şanslı bir çekiliş düzenlemişti

– Bhopal:

Düşük seçmen katılımı sorununu çözmek için Bhopal Lok Sabha seçim bölgesindeki yetkililer yenilikçi bir çözüm buldu.

Seçim gününde her iki saatte bir, uygun seçmenlerin cazip ödüllerle ödüllendirileceği bir çekiliş düzenleneceğini açıkladılar.

Dört şanslı kazanan ana ödül olarak pırlanta yüzük aldı. Ancak tüm alıştırmanın bir dizi komik hata olduğu ortaya çıktı.

Başlangıçta yüzükler “Şanslı Kuyumcular, Bairagarh” etiketiyle küçük kutularda geliyordu. Haberler sahibi Mahesh Dadlani ile konuştuğunda elmas satmadıklarını söyledi. Kazananlar, “Amerikan elmaslarından” yapılmış yüzükler aldıklarını doğruladılar ve Haberler yetkilileri aramaya başladığında, birkaç saat içinde Amerikan elmas yüzükleri “gerçek elmaslarla” değiştirildi.

İlçe yönetimi, esnaf derneğiyle birlikte, seçmen katılımının düşük olmasını önlemek ve üçüncü aşamada daha fazla insanı oy kullanmaya teşvik etmek amacıyla elmas yüzük dağıtma kararı almıştı.

Haberler'den son ve son dakika haberleri

“Elmas işim var. Bunlar benim yüzüklerim değildi. Bu kutular Tekstil Tacirleri Derneği eski başkanı Vasudev Wadhwani tarafından bölge idaresine teslim edildi. Benim bununla hiçbir ilgim yok. Benden sadece kutular istendi, ben de verdim” dedi Dadlani Haberler'ye.

Haberler Bay Wadhwani ile konuştuğunda bunların Amerikan elmasları olduğunu söyledi. “Koleksiyoncu, Bhopal Ticaret ve Sanayi Odası'nı toplantıya çağırmış ve oy payını artırmak için seçmenlere piyango yoluyla verilebilecek hediyelik eşyalar vermemizi istemişti” diye ekledi.

Çekilişi kazananlardan biri olan Ayaan Khan, Hamidia Koleji standında oy kullandığını söyledi. “Oylamanın ardından babam çekilişe adımı girdi. Bir saat sonra telefon aldığımızda inanamadık” dedi.

“İşte o zaman bizi aradılar. Ama bugün aniden ilçe yönetimi ekibi geldi, ilk yüzüğü aldı ve bir başka yüzüğü teslim etti. Ekip, sertifikanın ilk yüzükle birlikte sunulmadığını, dolayısıyla sertifikanın yeni yüzükle birlikte sunulacağını söyledi.” Bay Khan, “Daha sonra birisi bize önceki yüzüğün sahte olduğunu söyledi” dedi.

Bhopal Koleksiyoncusu Kaushlendra Vikram Singh, amaçlarının oy payını artırmak olduğunu söyledi.

“Yüzük aldığımız kişiler yanlışlıkla Amerikan pırlanta yüzüklerini getirmişler. 2-3 yerden Amerikan pırlanta yüzüklerinin yanlışlıkla kendilerine verildiğine dair şikayetler aldığımızda hemen ekibe talimat verdik ve yüzüklerin değiştirilmesini istedik. “Amerikan pırlanta yüzüklerini kazara alan kişiler artık sertifikayla birlikte herkese teslim edildi” dedi.