Araba Sigortası Faturanızdaki 10 Dolarlık Ücret Aslında Nasıl Harcanıyor?

Felaket

New member
Günaydın Bugün Salı. Bugün New York Eyaletindeki her araba sigortası poliçesine dahil olan yıllık 10 dolarlık bir ücreti öğreniyoruz. Ayrıca eski Vali Andrew Cuomo ve şehrin kamu avukatı Jumaane Williams'ın Belediye Başkanı Eric Adams'ı eleştirirken ne söylediklerini de göreceğiz.

New York'ta araba sigortasını daha pahalı hale getiren otomatik bir eklenti var: New York Eyaleti tarafından alınan yıllık 10 dolarlık bir ücret. Çoğu sürücü için fark edilmeden gider.

Program aslında araba hırsızlığı ve sigorta dolandırıcılığıyla mücadele etmeyi amaçlıyor. Ancak eyalet denetçiliği tarafından yakın zamanda yapılan bir denetim, programın yanlış yönetildiğini ortaya çıkardı.

İnceleme, genellikle enflasyonun soğumasını engelleyen genel ekonominin bir unsuru olarak gösterilen primlerin arttığı bir dönemde geldi. Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından geçen hafta yayınlanan bir rapora göre, araba sigortası fiyatları Nisan ayında sona eren 12 ayda yüzde 22'den fazla arttı; bu, 1970'lerden bu yana en hızlı büyüme oldu.

Daha önce fiyat karşılaştırma sitesi Insurify'ın Ocak ayındaki tahminleri, New York eyaletindeki araba sigortası primlerinin 2023 yılında ulusal ortalamadan yüzde 67 daha yüksek olacağını ortaya çıkarmıştı.

Insurify ayrıca New York sürücülerinin gelirlerinin ortalama yüzde 4,3'ünü otomobil sigortasına harcadığını, Florida'daki sürücülerle ve sürücü gelirinin yüzde 4,7'sinin düzenlenecek otomobil sigortasına harcandığı Louisiana dışındaki diğer birçok eyaletle aynı olduğunu buldu.

Sigorta taleplerini takip eden bir endüstri grubu olan Ulusal Sigorta Suç Bürosu'na göre, geçen yıl New York eyaletinde 32.700'den fazla araba çalındı; bu rakam 2022'ye göre yüzde 15 artış gösterdi.

New York City'de, koronavirüs pandemisi azaldıkça araba hırsızlıkları artarken diğer ciddi suçlar da azaldı. Sigorta Suç Bürosu'na göre geçen yıl şehirde yaklaşık 16.800 araba çalındı; bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 12 artış gösterdi.

Emniyet Müdürlüğü verileri, araba hırsızlıklarının bu yıl 12 Mayıs'a kadar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 azaldığını gösteriyor. Eylül ayında bakanlık, çalıntı araçları bulmak için her bölgeye bir devriye arabası konuşlandırarak, otomobil hırsızlığıyla mücadele için şehir çapında bir program duyurdu. Yetkililer geçen yaz araba hırsızlıklarında görülen artıştan Kias ve Hyundai'lerin nasıl çalınacağını gösteren TikTok videolarını sorumlu tuttu.

Ancak hırsızlık ve dolandırıcılığı önleme programının 10 dolarlık ücreti sigorta şirketlerine gitmedi. Bu başvuru, ilçe kolluk kuvvetlerine hibe vermekle görevli bir devlet kurumu olan Ceza Adaleti Hizmetleri Bölümü'ne gitti.

2018-2021 yıllarını kapsayan denetim, “program yönetişiminde” emniyet teşkilatının “program operasyonlarını yürütme becerisini” zedeleyen boşluklar buldu. O yıllarda yaklaşık 13,9 milyon dolar hibe olarak ödendi, ancak 7,9 milyon dolar kullanılmadan devletin genel fonuna iade edildi.

Denetim, programın denetlenmesinden sorumlu 12 üyeli bir kurulun, her yıl aynı miktardaki eski suç verilerine dayanarak, 2019'da gerektiği gibi dört kez değil, yalnızca üç kez toplandığını ve 2020 ve 2021'de ise hiç toplandığını ortaya çıkardı.

Denetime göre Queens Bölge Savcılığı, otomobil hırsızlığı ve dolandırıcılık iddialarının 2019-2020'de yüzde 43 artmasına rağmen her yıl aynı 560.625 doları aldı. Bronx Bölge Savcılığı yılda 329.991 dolar aldı. Bronx'ta araba hırsızlıkları geçen yıla göre yüzde 41,3 arttı.

Benzer şekilde, toplam hibeler 2020-21'de sabit kaldı; başvurular Queens'te yüzde 7,8 ve Bronx'ta yüzde 8,3 arttı; ancak 2019-20'de yalnızca yüzde 6,3 artış görülen Staten Island'da neredeyse yüzde 59 arttı. .

Queens Bölge Savcısı Melinda Katz, e-posta yoluyla ofisinin otomobil suçları biriminin, araçları parça veya hurda olarak yeniden satan “organize çeteler tarafından işlenenler de dahil olmak üzere” araba hırsızlıklarını araştırdığını ve kovuşturduğunu söyledi. Devlet programının, otomobil hırsızlığı davalarıyla ilgilenen savcıların çalışmalarını finanse ettiğini ve soruşturmalar için ekipman ve bölge savcı yardımcılarının eğitimi için ödeme yaptığını söyledi.

Bronx'ta bölge savcılığı sözcüsü, dedektiflerin ve savcıların araba kaçırma olaylarının çoğunun meydana geldiği polis merkezleriyle birlikte çalıştığını söyledi. Dedektiflerin ve savcıların ayrıca katalitik konvertör ve lastik hırsızlıklarını da özellikle takip ettiğini söyledi. 2023 yılında 7 milyon dolar değerinde 264 çalıntı arabanın ele geçirildiğini söyledi.

Emniyet teşkilatı, incelemeye eklenen bir yanıtın ötesinde yorum yapamayacağını söyledi. 12 üyeli panel toplantılara yeniden başladığında yeterli çoğunluğun mevcut olması durumunda daha güncel verilerin kullanılabileceğini söyledi.

Hava durumu

80'lerin üstünde yüksek sıcaklıklarla birlikte güneşli bir gökyüzü bekliyoruz. Akşam saatlerinde sıcaklık 60°C civarına düşüyor.

ALTERNATİF OTOPARK

27 Mayıs'a (Anma Günü) kadar geçerlidir.

New York'tan son haberler

Belediye başkanının yönetimine eleştiri

Belediye Başkanı Eric Adams, kampanyası için bağış toplama konusunda federal bir soruşturmayla karşı karşıya ve düşük onay oranlarıyla mücadele ediyor. Önde gelen Demokratlar giderek onu ve politikalarını hedef alıyor. Eski Vali Andrew Cuomo ve şehrin ombudsmanı Jumaane Williams, hafta sonu açıklamalarda bulundu.

Brooklyn'deki Crown Heights First Baptist Kilisesi'nde konuşan Cuomo, şehri, arsenik zehirlenmesiyle ilgili endişelerin olduğu Aşağı Manhattan'daki Jacob Riis toplu konut kompleksini yönetmedeki “beceriksizliği” nedeniyle eleştirdi. Ancak geçmişte Demokrat Adams'la arkadaş olan Cuomo, belediye başkanının isminden bahsetmedi.

Williams, belediye başkanının İsrail ile Hamas arasındaki savaşa tepkisini “utanç verici ve tehlikeli” olarak nitelendirdi ve polisin Brooklyn'deki Bay Ridge'deki Filistin yanlısı gösteride protestoculara karşı çok fazla güç kullandığını savundu.

Cuomo ve Williams gelecek yıl belediye başkanlığına aday olmayı planlayıp planlamadıklarını söylemediler. Meslektaşım Emma G. Fitzsimmons, Adams'a karşı dava açılması durumunda adaylığının daha olası göründüğünü söylüyor. Belediye başkanı için keşif kampanyaları başlatacaklarını açıklayan iki Demokrat (eyalet senatörü Zellnor Myrie ve eski şehir kontrolörü Scott Stringer) da Adams'ın şehirdeki liderliğini eleştirdi.

Adams, müttefikleri ve yardımcıları hızla karşılık verdi. Jacob Riis kompleksini işleten New York Şehri Konut İdaresi'nin bir sözcüsü, sosyal medyada Cuomo'ya saldırdı ve belediye başkanının eski özel kalemi Frank Carone, Williams'a şöyle yanıt verdi: “Şok edici olan, İsrail'e karşı gizli önyargınız ve beceriksizliğinizdir. Yahudi karşıtlığını kınamak için.”

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Bir kız kardeşin hediyesi

Sevgili günlük:

40 yıl boyunca mücevher kutumda hareketsiz ve kırık bir şekilde duruyordu: kız kardeşimin 55 yıl önce İtalya'ya yaptığım bir okul gezisinde bana aldığı güzel bir İsviçre saati.

Sık sık ona şefkatle baktım ama yoğun hayatım boyunca onu tamir etmeye hiç zaman ayırmadım.

Bir gün bir meslektaşım, saatini tamir ettirmek için çıktığı gezide kendisine eşlik etmemi istedi. Ayrılmadan önce kendim almaya karar verdim.

Brooklyn'deki Borough Park'taki eski bir bodrum tamir atölyesine gittikten sonra oradaki yaşlı adama saatlerimizi verdik ve o da arka bahçede kayboldu.

Kısa bir süre sonra geri geldi ve saatimi bana geri verdi.

Kalbim kırıldı ve kurtarılamayacağını düşündüm. Sonra adam bana gülümsedi.

“Canım” dedi, “bu işi bitirmen gerekiyordu.”

—Mary Ann Radioli Samaha

Agnes Lee tarafından resimlenmiştir. Gönderimleri buraya gönderin Ve Metropolitan Günlüğü hakkında daha fazlasını buradan okuyun.

Burada buluşabilmemiz çok güzel. Sabah görüşürüz. —JB

PS İşte bugünün bir tanesi Mini bulmacalar Ve Heceleme yarışması. Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.